
Oyunlaştırılmış Eğitim Tasarımı
Eğitimin tanıtımı: Oyunlaştırma Nedir? Oyunlaştırma Neleri Sağlar? Dijitalleşen ve dönüşen dünyada, değişen eğitim ve öğretim dinamiklerinin geliştirilmesi, sınıf içi uygulamalarda maksimum verime, etkileşime ve öğrenci katılımına ulaşmayı sağlar. Oyunlaştırma tekniklerini sınıf içi uygulamalarda nasıl kullanabileceğinizi öğreneceğiniz ve buna yönelik uygulamalar yapacağınız bu eğitim ile siz de bu gelişimin bir parçası olabilirsiniz.
Hedef Kitle: Tüm branş öğretmenleri, Eğitim yöneticileri, Eğitim alanında çalışan uzmanlar, eğiticiler, kolaylaştırıcılar, Eğitim fakültesi öğrencileri, STK çalışanları
Öğrenme çıktıları (Kazanımlar):
“Kolb Öğrenme Stilleri”ni sıralar ve açıklar.
Oyunlaştırma kavramının tanımını yapar.
Oyunlaştırma kavramlarını bilir ve tanımlar.
Oyunlaştırmanın faydalarını sıralar.
Oyunlaştırmanın önemi ve dijital dünyadaki yerini kavrar.
Tasarım odaklı düşünme süreci ve kullanıcı deneyimi tasarımı süreçlerini tanımlar ve uygular.
Empati haritası hazırlayabilir.
İyi uygulama örneklerini bilir.
Bireysel ve/veya takım olarak oyunlaştırma tasarımı yapabilir.
Kontenjan sayısı:
Eğitim Şekli: Senkron çevrimiçi eğitim
Eğitim Süresi: 4 saat
Eğitimin Tarihleri: 3-4 Şubat 18:30-20:30
Eğitmen Hakkında: Mücella Ezgin
Mücella Ezgin, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Çalışma hayatına öğretmen olarak başlayan Ezgin, kariyerine eğitim tasarımı ve yönetimi alanında çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde “Eğitim Planlama ve Uygulama Yöneticisi” ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Uzaktan Eğitim Çalışmaları Sorumlusu” olarak devam etmiştir.
2017 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi’nden Kariyer Danışmanı olarak göreve başlayan Mücella Ezgin, 2019 yılından Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı göreviyle eğitim, kariyer ve performans yönetimi çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca 2019 yılından beri İstanbul Kültür Üniversitesi, Girişimcilik Bölümü’nde “21. Yüzyıl Yetkinlikleri”, “Fikir Üretim Atölyesi” ve “Kariyer Planlama, Uygulama ve Yönetimi” derslerini de vermektedir.
Ezgin, dünyanın önde gelen danışmanlarının parçası olduğu global bir ağ olan “Odyssey Danışmanları” ağının Türkiye temsilcilerinden biridir. Ayrıca ölçme ve değerlendirme araçları endüstrisinde dünya lideri TTI Success Insights’ın TriMetrix Sistemi’ni kullanmaya, oluşan raporları yorumlamaya ve yeni sistem uzmanlarını yetiştirmeye yönelik akredite uzmandır.
Mücella Ezgin, “nitelikli eğitim” eğitim çalışmaları kapsamında sosyal girişim Öğrenme Tasarımları’nda eğitim tasarımcısı ve içerik üreticisi olarak eş zamanlı çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı; il, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği çalışmaları yapmaktadır.
Eğitim tasarımı, deneyimsel ve oyun tabanlı öğrenme, uzaktan eğitim, oyunlaştırma, hikâyeleştirme, yetenek ve performans yönetimi, kariyer ve hayat tasarımı danışmanlığı uzmanlık alanları arasındadır.